Американският телевизионен гигант CNN показа видео как руски войници разстрелват в

...
Американският телевизионен гигант CNN показа видео как руски войници разстрелват в
Коментари Харесай

Зловещо видео: Руски войници разстрелват в гръб невъоръжени украинци |

Американският телевизионен гигант CNN сподели видео по какъв начин съветски бойци разстрелват в тил двама невъоръжени цивилни. Записът е изработен през март, когато съветските сили се оттегляха от покрайнините на Киев.

Точната дата на убийството е 16 март. От видеото излиза наяве, че не става въпрос за борба сред бойци или за такава между бойци и въоръжени цивилни. А за напълно целеустремено невъзмутимо ликвидиране на мирни жители.

От CNN обелязват, че видеото е запечатано на камера за наблюдаване. В момента това военно закононарушение се проверява от украинската прокуратура, наред с доста други издевателства на съветските агресори.

Бруталното ликвидиране на двамата жители е в цялостно несъгласие с така наречен " правила за водене на война ", които не разрешават нападенията против цивилни.

CNN е съумяла да разпознава убитите. Единият от тях е притежател на ограбена автокъща, чието име не се разкрива. Другият е Леонид Алексеевич Пляц, 68-годишен пенсионер, който е работел на мястото като охранител.

На видеото се виждат петима съветски бойци, които се пробват да влязат в автокъщата, стрелят по брави и чупят прозорци.

Когато притежателят се доближава с вдигнати ръце, те го стопират и очевидно го претърсват за оръжие. Тогава идва Пляц. Той също е претърсен. Изглежда, че има някакъв диалог, преди бойците да се извърнат и двамата цивилни да тръгнат назад към постовете за защита.

Тогава най-малко двама бойци се доближават към мъжете откъм гърба и откриват огън. И двамата цивилни падат на земята.

Докато бойците претърсваха офиса, Пляц още е жив. На видеото се вижда по какъв начин се изправя с тъга и завързва нещо към бедрото си, с цел да спре кръвта. Той съумява да стигне до телефон и да извика помощ, само че пристигналите доброволци не съумяват да го спасят поради изобилната кръвозагуба.

Внимание! Видеото съдържа фрагменти с принуждение!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР